Uønsket hårvekst???
Jeg hjelper deg med problemet ditt!


Årsaker til uønsket hårvekst
Det finnes mange faktorer som spiller inn når det kommer til hår man av en eller annen grunn ikke ønsker at skal syntes. Kanskje har man sjenerende ansiktshår, eller kanskje noe på kroppen man ikke er fornøyd med. Ofte er de uønskede hårene faktisk arvelig betinnget, ettersom mengden hårvekst er bestemt allerede på forsterstadiet. Så hårene man syntes er sjenerende og stygge kan faktisk være helt ”normale”. Mange opplever at hårene kan bli stivere og mørkere ved overgangsalder eller en annen hormonforandring kroppen går igjennom. I enkelte tilfeller kan stress, sykdom og medisin være en årsak til at man kan få hår på steder man ikke ønsker å ha de.

Uansett årsak er det mange kvinner og menn som kan får psykiske og fysiske plager som følge av hårveksten. Noen finner den så sjenerende at det kan gå ut over sosialt liv og føre til begrensninger i hverdagen. Mange får også store problemer med selvbildet.
All uønsket hårvekst kan behandles av en epilasjonsterapeaut.
Til toppen

Hva er epilasjon?
Epilasjon er den best beviste form for permanent hårfjerning.
En spesialutdannet epilasjonsterapaut fører en steril, spesial laget, liten nål ned til roten av hårsekken. Man vil ikke kunne kjenne noe stikk ettersom man ikke punkterer huden, men lar nålen føres forsiktig inn ved siden av håret. Nålen tilføres en svak elektrisk strøm som stenger for næringstilførselen til håret og virker ødeleggende på vekstcellene til håret. Strømmen ødelegger håret ved hjelp av varme og en kjemisk reaksjon som skjer nede i hårsekken når strømmen kobles til. Håret vil etter hvert løsne av seg selv og fjernes med en pinsett. Tiden avhenger av tykkelse på håret og styrken på strømmen.
Til toppen

Hva slags typer epilasjon finnes?

Elektrolyse (galvanisk) er den eldste formen for epilasjonsbehandling. Denne har metoden ødelegger Håret ved hjelp av en kjemisk reaksjon. Metoden har vært i bruk i over hundre år, og har Vist seg å ha en høy effekt når det kommer til permanent hårfjerning. Problemet med Metoden er at den er svært tidkrevende og metoden blir ofte dyrere i lengden.
Høyfrekvent (thermolysis) ble utviklet en tid etter elektrolysen. Denne metoden ødelegger hårene Ved hjelp av svært varme dannelse. Metoden tar mye kortere tid pr. hår enn elektrolyse, Men dessverre viste resultatene at denne behandlingen var mye mer usikker i forhold til Gjenvekst, dessuten var det svært lett å skape arr i huden.
Blend (blanding) er den metoden som kom sist og er den absolutt mest moderne varianten. Blend Kombinerer metodene slik at den høyfrekvente strømmen varmer opp luten som dannes ved Den kjemiske reaksjonen til elektrolysebehandlingen. Resultatene har vist at behandlingen er Svært effektiv med gode prognoser med tanke på gjenvekst, og i tillegg er behandlingstiden pr Hår kortet ned en del i forhold til ved elektrolyse.

Blend metoden er den metoden jeg benytter i salongen, og også den metoden jeg har spesialutdannelse innen.
Til toppen

Hvor lenge har epilasjon eksistert?
Helt siden 1869 begynte den første forskningen på permanent hårfjerning, av øyenlegen Dr. Charles Michel fra St. Louise, Missouri.
Han ønsket en trygg måte å fjerne inngrodde øyenvipphår, som på den tiden kunne medføre blindhet. I 1875 publiserte han sin førse vitenskapelige rapport og metoden ble raskt annerkjent i medisinske kretser. Senere ble metoden tilrettelagt for fjerning av hår på andre deler av kroppen og basistekninkken på behandlingen er enda den samme i dag.
Til toppen

Er behandlingen smertefull?
Behandlingen oppleves ofte som noe ubehagelig, uten å være direkte vondt. Det er veldig individuelt hvordan man opplever behandlingen, ettersom smerteterskel varierer fra person til person. Det kan også variere noe på dagsform, faktorer som menstruasjon, dårlig søvn, stress osv. kan gjøre at behandlingen kan føles mer ubehagelig enn andre dager hvor dagsformen er bedre.
Noen beskriver det som en varm og stikkende følelse.
Det er viktig for meg å jobbe innen kundens smertegrense, og god kommunikasjon. Ikke nøl med å gi beskjed om du har en dårlig dag.
Til toppen

Hvor lang tid tar behandlingen?
Behandlingene varierer fra 15 til 60 minutter, avhengig av smerteterskel, området som skal behandles osv. Det er vanlig å starte med 15 minutter for å kjenne litt på hvordan behandlingen føles for akkurat deg.
Syntes du det kjennes greit ut kan man kanskje øke ved neste behandling, syntes man det er ubehagelig er kanskje 15 minutter nok.
Til toppen

Hvor ofte må behandlingen gjentas?
Det er vanskelig å fastsette nøyaktig hvor mange behandlinger som er nødvendig for å oppnå det resultatet man ønsker. Dette fordi det er så mange faktorer som spiller inn; hva er årsaken til at håret er der, tykkelse og tetthet (kraftigere hår krever flere behandlinger enn tynnere hår) samt hvilken vekstfase håret befinner seg i. Resultatene kommer gradvis, etter gjentatte behandlinger. Man vil oppleve at hårene gradvis blir færre og tynnes ut.
Man skal unngå å bruke noen annen form for hårfjerning i området så lenge man er inne i en behandlings periode, da dette ofte påvirker håret på en negativ måte. Mange ganger har man faktisk selv vært med på å stimulere håret til å bli stivere og mer ”motstandsdyktig” ved å gjentatte ganger fjerne det. Isteden skal man benytte en liten saks og klippe hårene ned for å unngå at de virker sjenerende.
Ettersom behandlingen går ut på å behandle hvert enkelt hårstrå er behandlingen både tid- og tålmodighetskrevende . Hvert hårstrå må behandles gjentatte ganger .
Man anbefaler behandling ca 1 gang i uken ved oppstart , for så å minske til hver fjortene dag, og deretter kanskje hver tredje til sjette uke.
Til toppen

Er behandlingen permanent og finnes det andre like effektive metoder?
Epilasjon har den best dokumenterte effekten av permanent hårfjerning. Den har eksistert i over 130 år, dermed har vi hatt god sjanse til å lære oss bivirkninger og selvfølgelig også se resultatene av behandlingen. Metodens permanente effekt er godt annerkjent av kunnskapsrike leger og har også blitt omtalt i hundrevis av vitenskapelige artikler og medisinsk litteratur. I tilegg finnes det millioner av fornøyde mennesker som har løst ett svært personlig og sjenerende problem.
Enkelte mennesker kan trenge en ny behandlingsrunde etter noen år, dersom de for eksempel har gått igjennom en hormon forandring i kroppen som graviditet, overgangsalder, p-piller eller sykdom.
Ingen andre behandlinger har like lang erfaring, bevis og gode resultater å vise til som epilasjon. Enkelte metoder har til og med vist seg å skape arr, pigmentforandringer, sår, blemmer og andre plager i lang tid etter behandling. Epilasjon er derfor det definitivt tryggeste og mest effektive innen permanent hårfjerning.
Til toppen

Finnes det noen områder man skal unngå å behandle?
Man kan stort sett behandle de fleste områder, både i ansikt og på kroppen, med unntak av øyenlokk, inne i neser og ører, samt andre sensitive områder. Store områder med kraftig hårvekst er tidkrevende og man må ofte igjennom mange behandlinger før man ser noen resultater.
De vanligste områdene å behandle i ansikt er: Overleppe, hake, kinn og mellom øyenbryn. På Kroppen er de mest vanlige områdene: rundt brystvorter, veiviser (hos kvinner), bryst, nakke osv.
Behandlingen er dessuten egnet for å fjerne inngrodde hår i skjeggveksten til menn, som stadig kommer tilbake og skaper irritasjon.
Til toppen

Når skal man unngå behandling med epilasjon?
Ved hjerteproblemer, pacemaker eller andre alvorlige tilstander skal man avstå fra behandling. Gravide etter 6. mnd i svangerskapet skal unngå å behandle bryst og mage. Spør meg dersom du er i tvil om du kan utføre behandlingen.
Til toppen

Hvordan blir huden etter behandling?
Det er normalt med hevelse og rødhet i området hvor epilasjon er utført. Normalt vil dette forsvinne etter noen timer. Av og til kan små skorper og nupper forekomme, det er viktig å unngå å pille på disse.
Til toppen

Kan behandlingen skape arr?
Korrekt utført epilasjonsbehandling skaper ikke arr, men det er veldig viktig å unngå å irritere/ plukke på området etter behandling da dette kan skape arr. I enkelte tilfeller kan man se at poren synker litt sammen der håret har vært, spesielt om håret har vært kraftig og man i årevis har nappet, pirket og irritert området rundt poren for å få håret ut. Dette kan forårsake fargeforandring og i noen tilfeller små arr.
Til toppen

Hva bør man unngå etter behandling?
Behandlingsområdet skal ikke utsettes for noen form for irritasjon i etterkant av epilasjon. Man skal unngå sterke skrubbekremer og kraftige ansiktsbehandlinger for en periode. Solarium og sol skal unngåes i 24 timer etter epilasjon, senere bør man bruke høy solfaktor fram til huden er helt heelet.
Man kan med stor fordel bruke ett hårveksthemmende preparat etter hver behandling for å forsterke effekten av behandlingen, hemme gjenveksten av håret og motvirke inngrodde hår. Slike produkter har jeg for salg i salongen. Om huden er irritert fra før av kan man benytte en bakteriedrepende krem (for eksempel bacimysin o.l).
Til toppen

Er epilasjon dyrt?
Om man tar i betraktning de fysiske belastningene terapauten utsettes for, samt utstyr, lokaler osv ligger behandlingen på ett normalt nivå. Teknikken krever kunnskap, stor konsentrasjon, forstørrelse og godt lys. Ettersom behandlingen ofte krever gjentakelse over en lengre periode, vil det ofte koste litt for kunden. Ved å få rekvisisjon fra sin lege, gir trygdekontoret noe dekning til behandling, etter en egenandel.
Til toppen